Folk You söker Personal!

Vi söker personal till två deltidstjänster.
En verksamhetsledare på 50% tjänstegrad, och en kommunikatör på 40% tjänstegrad. Den senare tjänsten är helt ny.

Folk You har nu funnits i sitt nuvarande format i drygt sex år.
Folk You samlar ungas initativ inom folkkultur som folkmusik, folkdans, hantverk och slöjd osv. Idén bygger på att se till att unga själva får makten över de kulturmedel och stöd som är riktade till dem. Vi är länken som ger dem det och samlar
dem.

Är du, eller känner du, rätt personer?
Sprid i så fall detta, eller sök direkt!

Verksamhetsledare

Grundläggande info:
Tjänsten tillträder senast den 1 mars, tidigare arbetsstart kan diskuteras.
Tjänstegrad 50%, fast lön,målstyrd arbetstid med nära nog full flextid inom bestämda ramtider, sex månaders provanställning som sedan övergår i tillsvidareanställning. Kollektivavtal med Unionen, arbetsgivarorganisationen är Fremia.

Tjänstebeskrivning:
Du som verksamhetsledare kommer att arbeta självständigt, men tätt och regelbundet tillsammans med styrelsen, kommunikatören, och vår administratör och ekonomiansvariga. Ingen fast stationeringsort, utan du arbetar antingen hemifrån eller från eget kontor (Folk You kan stå för del av kontorshyra). Ditt jobb är vara vår kontakt till alla våra medlemsföreningar, hjälpa dem med verksamhetsutveckling och föreningsarbete, informera dem om vad som händer inom Folk You, administrera projekt som projektbidrag, deras studieförbundsverksamhet, och våra nationella Folk You projekt som ”Ung och Pank” och vårt årliga event ”FolkForum” etc.

Arbetet kan beskrivas som lika kreativt som administrativt. Stora möjligheter att själv utforma tjänsten efter behov finns. Viktigt att betona är att tjänsten är riktad inåt mot organisationen, till skillnad från kommunikatörens roll som är riktad utåt.

Tjänsten löper parallellt med tidigare verksamhetsledares i två veckor för att ”lära sig jobbet”. Utrymme för fortbildning inom relevanta områden kommer också att finnas.

Du som söker:
…är kreativ och självgående, noggrann och gillar att jobba med folk. Är förtrogen med föreningsliv och tillhörande formalia, och även förtrogen med vår genre eller åtminstone delar av den. Har en stark känsla för överblick och planering. Har du andra engagemang inom området kan du säkert dra nytta av det, utnyttja kontaktnätet så att säga.

Kommunikatör

Grundläggande info:
Tjänsten tillträder omgående. Tjänstegrad 40%, fast lön, målstyrd arbetstid med nära nog full flextid inom bestämda ramtider, sex månaders provanställning som sedan övergår i tillsvidareanställning.
Kollektivavtal med Unionen, arbetsgivarorganisationen är Fremia.

Tjänstebeskrivning:
Du som kommunikatör kommer att arbeta självständigt, men tätt och regelbundet tillsammans med styrelsen, verksamhetsledaren, och vår administratör och ekonomiansvariga. Du arbetar antingen hemifrån eller från eget kontor (Folk You kan efter behov stå för del av kontorshyra).

Arbetsuppgifter kommer omfatta marknadsföring, hemsida, sociala medier, samarbeten med andra riksorganisationer för både verksamhet och finansiering, att få in redan befintliga iniativ och föreningar inom vårt område, och att hjälpa till med uppstart av nya föreningar. En utåtriktad tjänst.

Arbetet kan beskrivas som lika kreativt som administrativt. Stora möjligheter att själv utforma tjänsten efter behov finns, eftersom vi aldrig haft en kommunikatör förut. Utrymme för fortbildning inom relevanta områden kommer också att finnas.

Du som söker:
…har ett bra kontaktnät inom svenskt kulturliv och folkkultur, möjligen redan frilansar själv inom kulturlivet, kan vara utåtriktad och inbjudande, kan tänka dig att resa en del i tjänsten, har en kreativ hjärna, är bra på att koppla ihop olika sammanhang, är självgående.

Med fördel är du boende i Stockholm eller är där regelbundet, detta eftersom många andra större riksorganisationer och samarbetspartners har sina huvudkontor där (detta är dock inget krav; rätt person går före rätt bostadsort).

Ansök här

Meriterande kunskaper för båda tjänster: eBas, WordPress, foto/videoredigering, samtliga sociala medier,
kunskap om GDPR.

Ankom med ansökan, CV och personligt brev senast den 15 april till:
ordforande@folkyou.se
//Nisse Blomster, ordförande