Föreningar

Folk You är ett nätverk och en mötesplats av unga för unga inom folkmusik och dans, för det traditionella och nyskapande från hela världen. Med folklig musik och dans stöttar vi ungas organisering för ett demokratiskt och inkluderande samhälle.

Vill du veta mer om vad Folk You gör och varför? (tryck här)
Eller kontakta ordforande@folkyou.se


Vill du veta mer om medlemskap eller ansluta din förening? (tryck här)
Vill du starta en ny förening? (tryck här)


Medlemsföreningar:

DalaFolk – Dans! Dalafolk vill främja folkdanskulturen, motivera och skapa gemenskap bland unga. De främjar även folkmusik, världsmusik och andra länders kulturer.

Ethno Experience – För er som ska åka på Ethno, redan varit där eller bara vill stötta lägret. Föreningen arrangerar fester och verksamhet som stöttar Ethnolägret i Rättvik. Kolla in Ethnos hemsida för mer information.

Folk You Folket – Folk Yous största förening. Förenklar för unga att medverka på festivaler, konserter och andra sammankomster genom att ordna med gratis boenden och mat. Facebooksida!

Folkklubben – Har arrangerat konserter, danskvällar och workshops i hela landet för alla människor men med sin bas i Göteborg. Planerar nu nya äventyr.

Folkkollo – En förening som stöttar Popkollo Folkmusik, ett musikläger. Lägret finns för unga tjejer, kvinnor och transpersoner som vill träffas och spela musik. Följ dem på deras Hemsida, Facebook och Instagram.

FUF – Föreningen Unga Folkmusiker Hälsingland som regelbundet träffas för att dansa, sjunga och spela.

Hässleholms Folkforum – Arrangerar konserter och danskvällar i Hässleholm.

Lustspel – Lunds studenters spelmanslag. Jammar, har konserter och workshops i Lund.

Malungsfolk – Malungs folkhögskolas elevförening. För mer information om skolans utbildningar gå in på deras hemsida.

Norrfolk – För er norr om Dalälven! En öppen förening som gärna tar emot fler spelsugna människor. Spelar, dansar och ordnar sammankomster.

Romska kvinno- och kulturförening – Ung aktiv förening i Malmö som uppträder, dansar och arrangerar kultursammankomster.

SKFYE – Skåne Folk Youth Ensemble är dans, musik, allvar och galenskap. De skapar sommarjobb för unga i Skåne, kan det vara världens bästa sommarjobb?!

Världens Folk Stockholm – Skapar bland annat Klubb 7 i Stockholm, en klubb med unga akter på scen.

Folkmusiker mot Rasism GBG  – World Fusion Collective har sin bas i Göteborg och spelar, reser och blandar influenser från hela världen!

Solfolket Unga – Sörmlands Låtverkstad är en unik folkmusikutbildning med huvudsaklig inriktning på barn och ungdomar 0-25 år, men där även hela familjen kan ha roligt och medverka i en generationsöverskridande verksamhet.